Marknaden för hudvård är idag väldigt stor. Hudvårdsprodukter tillverkas med olika egenskaper för att ge en specifik effekt. Men det finns även hudvård som är anpassad efter olika hudtyper.

Eftersom att det finns många olika sorters hudvårdsprodukter att välja bland kan det vara svårt att veta hur du hittar rätt. Därför får du i det här inlägget några tips.

Ta reda på din hudtyp

Till att börja med behöver du ta reda på vilken hudtyp du har. En del har torr hy medan andra har oljig eller fet hy. Andra exempel på hudtyper är mogen hy och känslig hy. Sist men inte minst finns det en hudtyp som kallas för normal hud vilket innebär att du varken är torr eller oljig och sällan har problem med akne. Är du osäker på vilken hudtyp du har kan du göra ett test. Klicka dig vidare online för att ta reda på mer om hudvårdsprodukter och olika hudtyper.

Hitta rätt produkter

Nästa steg är att hitta de produkter som är tillverkade för din hudtyp. Börja med att läsa på produkten, där ska det tydligt stå vilken hudtyp den är tillverkad för. Till exempel normal hy. Du kan också få information genom att läsa produktbeskrivningen.