Vad är ett naturligt kosttillskott? Moderna läkemedel som i dag framställs syntetiskt, är från börja utvunna ur växter.

Ett kosttillskott som är naturligt innehåller ingredienser från olika örter och andra växter. Framför allt innebär naturliga kosttillskott att det inte finns några syntetiska ämnen i produkterna. Hitta något på nätet för just dig.

Naturliga sätt att påverka hälsan

Ayurveda med betydelsen ”läran om livet” har en lång tradition i Indien. Skolmedicinen å ena sidan med hög teknologi, utesluter inte som komplement i det indiska sjukvårds-systemet. Precis som i kinesisk läkekonst tar man också på samma sätt vara på en uråldrig tradition.

Olika tillstånd där naturliga kosttillskott fungerar

Lättare sömnproblem, orostillstånd eller depression kan du få god effekt av naturliga kosttillskott. Ett mycket vanligt tillstånd är tillfälliga insomningsbesvär, som det kan vara väl värt att prova ett kosttillskott för att få bukt med. Du hittar olika kosttillskott som bygger på olika växtsubstanser. Många av dessa kosttillskott har en mycket god effekt. Om du tar andra läkemedel eller vet att du har läkemedelsallergier bör du dock alltid rådfråga din läkare, innan du påbörjar behandling. Detta gäller också om du är gravid eller ammar. Emellertid är det få biverkningar vid användning av naturliga kosttillskott, jämfört med traditionella läkemedel.