Utvecklingen har gått snabbt framåt och vi har fått internettjänster som underlättar vår vardag på ett sätt som vi inte ens kunde drömma om för 20-år sedan.

Det är mycket som har blivit lättare och snabbare tack vare internet. Förut innan internettjänsterna fans så var det inte alltför ovanligt att man var tvungen att ta ledigt från arbetet för att göra bort sina bankärenden. Speciellt om man bodde i en mindre ort med begränsade öppentider. Idag kan man utföra de flesta bankärendena hemifrån via datorn. Det är lätt att hålla koll på hushållets ekonomi eftersom kontoinformationen bara ligger några knapptryck bort. Räkningarna betalas snabbt och det är enkelt att se när summan dragits från kontot. Säkerheten är hög så det hör till ovanligheterna att det blir trassel med banktransaktionerna.

En annan stor fördel är att det blivit så mycket enklare att sköta sina ärenden hos försäkringskassan. Tidigare kunde man få stå i telefonkö i en evighet enbart för en enkel sjukskrivning. Idag kan man på några få minuter anmäla sig sjuk på deras internettjänst. Sedan får man deras ifyllningsblanketter hemskickade och man kan i lugn och ro fylla i sina uppgifter innan man postar sitt brev. Det finns mycket annat man kan göra via försäkringskassans internettjänst. Man kan anmäla vård av barn, fylla i aktivitetsstödsblanketter, hålla koll på sin föräldrapenning, beställa europeiskt sjukförsäkringskort och mycket mer. Det är lätt att hitta information om olika typer av stöd och ersättningar.

Idag när arbetslösheten är så hög är det extra värdefullt att ha möjligheten att på ett enkelt sätt kunna läsa vilka arbeten som är ute på platsbanken. Det är lätt att få en snabb översikt över arbetsförmedlingens olika aktiviteter och att hitta information om de olika typer av stöd som de har att erbjuda. Det är oftast en fördel om man är lite påläst om vad det finns att välja på innan man möter sin handläggare.