Vi har alla varit där. Vi känner att vi borde träna mer men har svårt att motivera oss själva att ta steget ut i träningsspåret eller gymmet. Det finns dock några sätt du kan lura dig själv på för att hitta glädjen i träningen.

För det är just det som är det viktigaste. Glädje. Träning ska vara kul. Det finns flera sätt att göra detta på. Ett sätt kan vara att prova så många olika träningsformer som möjligt. Det kan visserligen bli tråkigt att prova så mycket olika träningsformer. Men när du väl hittar rätt kommer det vara värt några tråkiga träningspass på vägen.

När du hittat DIN träningsform är det dags att köra igång. Här finns det olika sätt att börja på. Ett kan vara att smyga igång med få träningar i veckan för att inte tappa suget. Andra kan trivas bättre med att kliva in hårt och köra flera pass i veckan för att snabbt komma in i det. Du känner bäst vilket som passar dig och båda sätten är lika bra. Det viktiga är att du kommer igång.

Om du vill ha en extra morot kan du köpa nya träningskläder. Det kan vara lättare att ta sig ut om du har ett par nya löpartights eller skor. Hitta några kläder som är snygga och det kommer att bli ännu roligare att träna.

Om du letar runt lite på internet finns det många sajter där du kan få fler tips för att komma igång med träningen. Men om man ska sammanfatta dessa så är det ord du alltid ska bära med dig – Glädje. Utan den blir det väldigt svårt att träna.