Vi har över ett år upplevt en pandemi som inte någon av oss har upplevt tidigare. Detta ställer till det får många och för mycket av det som vi ska planera. Studentfesten närmar sig och det kanske bara blir familjen detta år. Inga inbjudna gäster även i år. Det gäller att vi håller i och håller avstånd från andra än så länge.

Det kan ju naturligtvis bli lättnad på restriktionerna innan studenten tas men det går inte att planera för något som man inte vet hur det kommer att se ut. Bra att ta det säkra före det osäkra och endast ha en studentfest enbart med familjen. Om alla i familjen är friska och krya så ska detta inte vara några som helst problem. Även om det inte blir en någon stor festlighet så får vi göra det bästa av situationen.

Se till att beställa hem det som behövs för att pynta huset för din blivande studenten. Beställ catering eller laga god mat som ni kan äta dagen då festligheterna går av stapeln. Det kan finnas en fördel att stötta våra restauranger genom att beställa cateringen eller take away mat. Många ställen erbjuder helgpåsar och annat som man smidigt kan med enkla medel tillaga själv eller det kan också vara färdiglagat.

Vi hoppas naturligtvis att denna pandemi ska ge sig och att vi kan fira våra studenter som vi gjort tidigare. Om inte så får vi anpassa vårt firande till vad det är just då.