Att internet är fullt av spel kan nog knappast ha undgått någon, och medan många av dessa spel endast spelas över nätet så är det ju inte så att man använder webbläsaren för att få tillgång till dessa. Men så länge man behöver en uppkoppling för att spela dem så är det väl ändå på ett sätt eller annat spel på nätet.

Spel

Det finns inte riktigt något självklart ställe att börja när det handlar om något sådant omfattande som spel på nätet. Vilket ju då betyder att man egentligen kan starta med lite vad som helst.

Så låt oss därför börja med något som är väldigt synonymt med onlinespel, nämligen MMO (Massively Multiplayer Online). Detta är en genre spel där hundra- eller tusentals spelare alla spelar samtidigt och kan interagera med varandra på olika sätt. Vilket ibland helt enkelt är att spela mot varandra. Kanske en av de mest välkända representanter av denna genre är World of Warcraft.

Gör man en till helomvändning så kan man även hitta bilspel som spelas över nätet, detta är något som har pågått en lång tid och spelas av en massa personer över hela världen. Spel som Need for Speed har alltid varit i fronten av dessa spel och släpper nya spel med jämna mellanrum och försöker pressa grafikgränsen till sitt yttersta, allt för att det ska se så verkligt ut som möjligt.