Om ditt stora intresse är att skriva så kan du på flera sätt utveckla dina kunskaper genom att skriva på nätet. Som vi alla vet så är internet en öppning till flera möjligheter och när det kommer till skrivande så finns flera olika sätt att välja bland för att uttrycka sig.

skrivande på nätetBloggande

Ett alternativ är att starta en blogg, antingen privat eller offentlig. I bloggen kan du öva dina skrivfärdigheter och förmedla dina tankar. En annan sak man kan göra är att kommentera andras bloggar, på så sätt kan man även få fler läsare till sin egen blogg. Man behöver dock inte ha en egen blogg för att kommentera andras bloggar. Om du tycker om att diskutera med andra kan du skriva på olika forum som finns på nätet. Det är viktigt att tänka på vad man skriver på internet, att kränka någon eller dela med sig av privat information om en annan person är aldrig okej.

Att starta en blogg eller att bara bli mer aktiv med sitt skrivande på nätet kan vara en bra start för dig som drömmer om att en vacker dag skriva och publicera din egen bok. På olika forum kan du till exempel bolla idéer med andra och hitta inspiration. På internet finns bra hemsidor, bland annat vulkanmedia.se, som hjälper dig att publicera din alldeles egna bok. Du kan på dessa sidor få många smarta tips och hjälp för att din dröm ska gå i uppfyllelse, att trycka din egna bok.

Portfolio

Skapande på nätet kan helt klart bli en språngbräda för dig karriärmässigt. En bra idé är att skapa en personlig hemsida där du presenterar dig själv som person, vad det är du tycker om och vad du är bra på. En presentation helt enkelt. Förutom detta är det bra att ha en undersida som du kan kalla för ”portfolio” där du presenterar saker och ting som du åstadkommit, saker som kan vara bra att visa upp för att exempelvis få en eventuell framtida arbetsgivare att intressera sig för dig.

Man kan säga att en portfoliosida kan fungera lite som ett modernt CV i den mån att den istället för bara berättar på ett papper vad du kan, också visar det på riktigt.