På nätet finns det idag en mängd olika slags sidor, hemsidor, bloggar, vloggar, forum och webbshoppar är bara några av de olika varianterna. Men vad är det för skillnad på de olika begreppen?

Hemsida: Från början kallades alla unika sidor på internet för hemsidor. Idag har begreppet smalnats av och gäller främst företagssidor eller personliga hemsidor med huvudsakligen information på sidan.

Blogg/Vlogg: En blogg är som en digital dagbok där bloggaren (den som skriver) kan uttrycka sin åsikter om vad som helst. De största bloggarna i Sverige är s.k. modebloggar där bloggarna skriver om mode ur ett eller annat perspektiv. Man måste inte ha bilder i bloggen men det blir lättare och trevligare för besökaren att läsa vilket gör att många väljer att ha en bild på varje blogginlägg. Vlogg är en sammansättning av två ord. I detta fall video och blogg. En vlogg är en alltså en videoblogg där man kan lägga upp korta videosnuttar istället för text.

Webbshop: De företag som säljer saker online har oftast en webbshop. Det är en hemsida som man som konsument kan beställa varor genom. Genom att klicka på de produkter man vill köpa hamnar de i en digital varukorg varpå man sedan betalar med betal- och kreditkort eller via faktura.

Forum: Ett forum är en digital diskussionsplats för alla som har samma intresse som forumet är uppbyggt kring. Är man intresserad av att göra film kan man exempelvis diskutera allt inom detta på voodoofilm.org vilket är Sveriges största forum för filmskapare. Andra forum som finns är familjeforum samt reseforum.