Fotografi är en hobby som kan vara både bred och djup. Med bred så menar vi att det finns mängder av olika typer av fotografigenrer, som exempelvis porträtt-, produkt-, landskap- och rymdfotografi för att nämna några. Det går att vara duktig på flera av dessa men för att bli riktigt bra så bör man ha en djupare förståelse. Porträttfoto och rymdfoto skiljer sig till exempel åt en hel del. Vi har samlat ihop några sidor som du bör ha koll på oavsett vad det är för fotografi du håller på med.

Inspiration och senaste nytt

Det kommer hela tiden ut nyheter i kameravärlden. Det kan handla om nya och bättre kamerahus, förbättrade och innovativa objektiv eller ny programvara som du kan använda dig av för att behandla dina bilder. En bra sida att lägga på minnet är SLRLounge. Här kan du både läsa om senaste nytt inom branschen samt hitta massor av likasinnade fotografer som skriver om sina intressen inom fotovärlden. Du kan även själv delge dina tankar här. Sidan är på engelska, en svensk motsvarighet skulle kunna vara Fotosidan. Även om denna sida är lite mindre så är den perfekt för dig som vill kunna läsa dina fotoartiklar på svenska.

Foto

Upptäck nya fotografer

En annan bra sida att följa är 500px. Här hittar du fotografer från hela världen och du kan filtrera de bilder som visas genom att välja mellan olika kategorier. Du kan även själv lägga upp dina bilder här och bli en del av gemenskapen. Det finns inget bättre än att lägga upp bilder och få uppskattning från andra likasinnade själar. Oavsett vad det är för fotografering du håller på med så ska du vara alltid stolt över dina verk.