Så länge det är ljust ute har vi mer energi och ork att sysselsätta oss med aktiviteter. När nu energin flödar gäller det att starta alla projekt du och din familj gillar att skjuta på. Till exempel bastuprojektet som aldrig blir av, nu är det dags! Läs vidare och bli inspirerad!

Slappa i värmen och bli friskare

Visst är det skönt att sitta i en bastu och känna hur avslappnad du blir? Studier visar faktiskt fler fördelar för de som gillar denna aktivitet. Både immunförsvaret och hormonsystemet blir stimulerade när du bastar. Dessutom blir det lättare att hålla sig frisk. Men inte nog med det. Du sover bättre, slappnar lättare av och blir faktiskt gladare. Så att investera i en bastu ger många positiva effekter på din hälsa.

Bastubad ett immateriellt arv

Både i Sverige och Finland gillar vi att sitta i värmen och gotta oss. Faktum är att UNESCO har utnämnt finländska bastubad till immateriellt arv. Det är något unikt och vi bör se till att vi bevarar det här beteendet i framtiden. Att effekterna av bastubad är positiva och göra oss friska är bara en aspekt. En annan aspekt är att vi känner en gemenskap och att vi kan sudda ut hierarkier. Läs mer hos Bastukällan och hitta inspiration.