Om du är en utav dom människor som helt missat det här med nätpoker kan du i denna artikel lära dig allting som du behöver veta för att komma igång. Du får även möjligheten att ta del av lite annan intressant information som berör begreppet. Nätpoker kan komma att bli en otroligt rolig och utmanande hobby, lättillgänglig och spännande för den med ambitionen att ta sig an spelet.

Nätpoker

Den vanligaste spelformen av poker är idag Texas Hold’Em som finns tillgänglig hos den absoluta majoriteten av världens alla pokerrum. Innan dess var den vanligaste spelformen Mörkpoker, eller 5 kortspoker som det också kallas, men även om denna spelform finns med i utbudet hos många pokerrum, har det aldrig varit något populärt inslag i nätpokerns historia och spel som till exempel Omaha Hi Lo är betydligt mera spelat.

En stor bidragande orsak till den stora intresse explosion av nätpoker på 2000-talet, var den vanliga hobbyspelaren Chris Moneymakers vinst utav WSOP’s huvud event 2003. Vinsten visade att helt vanliga Svenssons kunde ta sig hela vägen fram genom ett massivt startfält och vinna världens största turnering och den medföljande vinstsumman, som det året låg på hela 2.5 miljoner dollar.

Att komma igång

Ett utav dina första stapplande steg som ny nätpokerspelare är att välja vart på nätet du väljer att spela. Med liten erfarenhet är detta såklart något som är svårt att avgöra, men så länge du håller dig till en utav de större aktörerna, med god service och säkerhet, är du sammantaget i bra händer direkt från början. Det är enligt oss betydligt viktigare än en stor och lockande välkomstbonus, att du väljer ett företag med en pokerklient där du kan vara trygg och som är både strukturerad och lättanvänd.

Är du en ny spelare är nybörjarborden hos Full Tilt Poker en bra start. På dessa bord får du betydligt mer tid att göra dina val runt pokerbordet och slipper därför känna dig stressad. Du får även viss hjälp av klienten som tilldelar dig matnyttig information medans du spelar, en superbra tjänst för nya och oerfarna spelare.

För nya spelare

Texas Hold’Em

För att på riktigt kunna ta del i nätpokerns värld krävs det även att du åtminstone lär dig grunderna för ett utav de pokerspel som erbjuds, eller att du känner till något sedan tidigare genom erfarenheter av livespel. Som vi var inne på i stycket ovanför är Texas Hold’Em det spel som är allra störst och därför även bäst att ha kunskaper om.

I Texas Hold’Em blir varje spelare först tilldelad två stycken kort som bara de ser och som brukar kallas för hålkort. Varje spelares kort bildar sedan tillsammans med de kort som läggs ut på bordet och som alla delar gemensamt med varandra, den absolut bästa handen som är möjlig för var och en. Korten som kommer upp på bordet delas ut i tre omgångar och kallas för flopp (där tre kort delas ut på bordet), turn (där ett kort tillkommer) och river (där det slutgiltiga och femte kortet delas ut).

Flop

Innan floppen delas ut måste som minst en annan spelare syna den stora mörken, den inledande satsning som en spelare lägger innan vara ny omgång startas, något alla turas om med, och som tillsammans med den lilla mörken (hälften av stora mörkens belopp) ligger till grund för att det alltid ska finnas en pott att vinna. De spelare som vill får dessutom höja insatsen för syn inom ramen för vad satsningsstrukturen tillåter och då måste någon annan antingen syna eller höja ytterligare för att spelet ska fortsätta, annars tar den spelare som har höjt hem den nuvarande potten och handen är därmed avslutad. Spelarna har på samma vis chans att höja efter flopp, turn och river.

Stora och lilla blind

Starka starthänder är höga pocketkort (kort av samma typ som direkt bildar ett par på handen så som ess med ett annat ess (skrivs vanligtvis som AA i pokersammanhang), eller höga kort i samma färg och följd så som ess med kung i spader (skrivs vanligtvis som AKs i pokersammanhang) eller någon annan utav de tre resterande färgerna.

Ess