När bör man skriva testamente? Ja, det är en fråga som man förr eller senare kanske börjar att fundera på. Även fast man inte är gammal så kan man helt klart börja fundera på detta. 

I unga år så kan det kännas avlägset med ett testamente och man kanske inte har samlat på sig både sparat kapital och ägodelar som vanligtvis skrivs in i ett testamente. Men när man börjar komma upp i ålder och inser det faktum att livet kommer att vara över en dag så kan det vara bra att få ner på pränt det man vill med sin egendom och saker efter sin bortgång.

Du kanske har fått ett antal barn som du vill ska dela på din kvarlåtenskap ska fördelas på ett speciellt sätt. Du har under åren som gått fått ihop en ansenlig summa som du kanske vill att en del av detta ska gå till någon form ab välgörenhet eller en organisation som ligger dig varmt om hjärtat. Det kan vara lite klurigt att utforma sitt testamente och det kan vara en fördel att få hjälp med detta. Legal Friend är jurister som kan detta och genom att låta de hjälpa dig så blir det rätt från början.

Om man inte har skrivit något testamente så fördelas din kvarlåtenskap enligt lagen ärvdabalken. Att förenkla något så kan man säga att släkten i både upp och nedstigande led har rätt att ärva dig. Om det inte alls finns någon släkt eller familj så går hela din egendom och saker till något som heter Allmänna Arvsfonden. Den förvaltar den pengar som inte delas ut via någons testamente och organisationer kan ansöka om pengar från denna fond till olika projekt. Det som prioritera är barn, ungdomar och personer med någon form av funktionsnedsättning.