Du har nyligen börjat intressera dig för motorsport eller du kanske vill vidga ditt intresseområde. Det kan handla om andra grenar av motorsport, hitta kompisar med samma intresse eller hitta utrustning. Nätet erbjuder stora möjligheter vad det än är som du söker.

Motorsportgrenar

Dick-wicksellGrovt kan man dela in motorsporterna i tre grenar: bilsport, motorcykelsport och båtsport. Inom bilsport skiljer man mellan rallykörning, racing och bilorientering. Motorcykel är bantävling, motocross, speedway och isracing. Båtarna har havslopp och banlopp. Aktuell Motorsport är en bra sajt som ger färsk information om vad som händer i de flesta grenar.

Bilsport

Formel 1 är en gigantisk cirkus som drar runt hela världen med sitt tävlingsprogram. Det är en oerhört kostsam verksamhet som finansieras av reklam och TV-intäkter. Varje lopp inklusive kval sänds direkt i TV till ett hundratal länder. Sportens hemsida håller dig uppdaterad med nyheter och information om loppen.

I Norden är det rallycross som dominerar numera, men även rally är också populärt. Finländarna var tidigare rallyts kungar men konkurrensen från Spanien och Frankrike är stark. På Rally-VM:s hemsida finns massor av information om sportens elit.

Motorcykelsport

Sverige var tidigare en dominerande nation inom såväl speedway som motocross, men nu har dominansen flyttat söder- och österut. Båda grenarna är mycket populära TV-sporter som sänds varje helg och tisdagkvällar (speedway i Sverige) runt om i hela Europa. På Speedwayportalen hittar du allt om vad som händer i den sporten.

Båtar

I Sverige är den stora händelsen Roslagsloppet som går av stapeln den 26 juli – 2 augusti 2014. Särskilt de stora snabba båtarna som ger sig på havsracet till Åland är av intresse. 2013 hade evenemanget mer än 100 000 besökare.

Bil- och motorcykelutrustning

Jan & Lisa är ett av många företag som har ett brett sortiment av utrustning för den som är intresserad av både bil- och motorcykelsport. För den som gillar att meka har vi redan tipsat om sajter där man kan hitta bildelar.

Hitta likasinnade

Även i detta fall kan man använda den ovannämnda sajten Aktuell Motorsport där man söka sig fram till olika organisationer och föreningar om man klickar på ”länkar”.