Hunden, människans bästa vän är ett citat som används lite nu och då och vi skulle vilja förtydliga detta och hur det kan vara att skaffa en valp. Att man får en absolut bästa vän när man skaffar sig en hund det är tveklöst, torgen som få och för det mesta glad när man kommer hem.

Men att skaffa sig hund kräver en hel del jobb, framförallt i början när hunden är valp. Den klarar sig inte på egen hand och kräver all vår uppmärksamhet i början. Om du inte haft hund sedan tidigare så är det en hel del att lära sig inför man skaffar sig hund. Det ska införskaffas en hel del produkter som är bra att ha som hundägare. Koppel för valpen, matskålar, hundbur med mera.

Det kan vara bra att gå en valpkurs om man inte har några tidigare erfarenheter, där får man träffa andra som är i exakt samma situation som er och kan utbyta erfarenheter hur det är att vara första gångs valpägare. Välj någon kurs som du känner du har förtroende för och kolla upp lite olika för att få koll på vilken som kan passa för just er.

Allt eftersom veckorna och månaderna går så kommer ni att se stora förändringar hos er hund, från att ha varit en lite söt krabat till att vara en större och förmodligen lika söt. Att träna sin hund kan man se som ett livslångt uppdrag, hunden tycker det är skoj att vara husse och matte till lags och det är ju gott när man får någon belöning.