Sommaren är äntligen här. Folk planerar in semester, sol och härliga dagar med släkt och vänner. Men vad gör man för att verkligen fånga sommarens ögonblick? För att de ska leva kvar även efter att sommarvärmen lämnat vårt avlånga land.

Svaret på detta är så klart att fotografera. Fotografera mycket och framkalla så mycket som möjligt. Det är väldigt kul att sitta och titta tillbaka på de saker du gjort i sommar. I takt med att den teknologiska utvecklingen gått framåt har många slutat framkalla bilder. Detta är synd och något som fler borde göra. Att ha fysiska bilder är väldigt kul och något man verkligen kommer uppskatta när man blir äldre. Att dokumentera det man upplever är något som varit viktigt ända sedan kameror blev möjliga att ta med sig och det är något som inte verkar ändras.

Att fotografera i sommar är därför något du verkligen borde göra. Ge dig ut tidigt på morgonen eller varför inte sent på kvällen och se hur det vackra ljuset får även den mest ordinära plats att verka magisk. Golden hour som den tiden kallas ger ett mjukt guldaktigt sken till din bilder och gör verkligen att du kan få ut maximalt av dina bilder.

Om du inte har en kamera är det hög tid att köpa en. Sommaren är här och om du vill hinna fota något är det dags att börja träna. Fotografering är inget man lär sig i en handvändning. Våga misslyckas och var kreativ. Världen väntar på dig och din kamera.