Ryggont är ett av våra vanligaste smärttillstånd. De flesta har någon gång upplevt den otroligt begränsande känslan då ryggen säger ifrån på allvar. Få smärtor är så irriterande och så begränsande som just ryggont.

Ta problemen på allvar

Du har redan googlat smärtan och letar tips. Att uppmärksamma problemet är halva lösningen, alltså är du på god väg. Ryggproblem tar lätt över i vardagen. Sjukvårdsguiden nämner bland annat att värken kan påverka sömn och sexliv. Samtidigt nämner Internetmedicin att närmare 80 % lider av smärta i korsryggen någon gång. Det här vill du inte att det blir långvarigt.

Rör på dig och få hjälp

Det vanligaste svaret du får om du söker råd för problem i korsryggen är att du ska fortsätta röra på dig. Att vänta ut smärtan hjälper faktiskt sällan. Dessutom förbättrar all rörelse blodcirkulationen, vilket i sin tur hjälper kroppen att läka sina skador.

Yrkesgrupperna som behandlar smärta i korsryggen är många. Vissa kanske du går till innan du väljer att boka en läkartid. Andra blir du hänvisade till efteråt. Naprapater är en yrkesgrupp som behandlar så gott som alla besvär relaterade till leder eller muskler. Klicka dig vidare här för att hitta någon naprapat i din närhet. Och tveka inte att ta emot hjälp för ditt välmående.