Letar ni efter härliga aktiviteter som ni kan göra med hela familjen? Då kanske cykling är något som ni kan börja med. Tillsammans så kan ni ge er ut på kortare men också längre turer beroende på åldern på era barn. Det kan finnas härliga områden i närheten där ni bor dit ni kan cykla en söndag eftermiddag.

Det första ni kanske behöver göra är skaffa cyklar till hela familjen. Ta en titt på nätet så kan ni hitta lämpliga modeller som passar både barn och vuxna. Tänk på att barnen växer relativt snabbt så redan nästa år så kan det vara läge för att byta upp sig i storlek. De yngre i familjen kanske kan ärva de äldres cyklar. Se absolut till att alla i familjen har cykelhjälmar, det är inte bara barnen utan även föräldrarna ska ha hjälm. Som vuxen ska man självklart vara ett föredöme och använda sig av cykelhjälm.

Packa med något gott i cykelkorgen och ge er ut i skog och mark. Många gånger så finns det riktigt bra stigar som det går utmärkt att cykla på. Det är inte längden på er cykeltur som räknas utan att ni kommer er iväg någonstans och cyklar tillsammans. Har man yngre som inte kan cykla så kan en cykelvagn vara bra att koppla på som de kan sitta i. Självklart ska alla få följa med på den cykeltur ni tar. Om ni har hund så lär den att springa bredvid kopplad på en så kallad springer, om inte så kanske den kan åka med i cykelvagnen.